Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

Wat is Aromatherapie

Essentiële oliën kunnen worden ingezet voor de bevordering en het onderhouden van je gezondheid en het genezen van aandoeningen.

Essentiële Oliën

Ik werk uitsluistend met pure essentiële oliën  zonder chemische toevoegingen. De essentiële oliën hebben een helende werking op zowel je lichaam als op je geest. Essentiële oliën zijn aromatische vloeistoffen uit de kern van planten, struiken, bomen, bloemen, harsen, wortels en zaden en worden ook wel de levensenergie van de plant genoemd.
Door stoomdestillatie of persing zijn deze planten wel honderd tot duizenden malen sterker dan de oorspronkelijke plant. Daardoor heb je er heel weinig van nodig om effect te bereiken.

Hoe snel werken essentiële oliën?

 • Bij inhalatie bereiken de moleculen van de olie ons brein in 22 seconden.
 • Door de olie plaatselijk aan te brengen komen ze in 2 minuten in onze bloedsomloop
 • Na 20 minuten heeft de olie elke cel in ons lichaam bereikt.

Gezondsheidsvoordelen

De essentiële olie bevat niet alleen het sterke aroma van de plant maar ook de natuurlijke eigenschappen en kenmerken van de plant. Dit biedt ons een breed scala aan gezondheids- en welzijnsvoordelen. zoals bijvoorbeeld:

 • beter kunnen slapen
 • ondersteuningen van het immuunsysteem
 • betere focus en concentratie
 • ontspanning van lichaam en geest
 • stress vermindering
 • verbeteringen van de gezondheid van huid en haar
 • verstoringen aan de luchtwegen verhelpen
 • ondersteuning van het zenuwstelsel.

Aromatherapie zet je in voor de bevordering en het onderhouden van je gezondheid en het genezen van aandoeningen door gebruik van essentiële oliën

Hoe gebruik ik Aromatherapie?

Je kunt een afspraak maken, zodat ik aan de hand daarvan specifiek voor jou een mix van essentiële olie kan maken voor de klacht(en) die jij op dit moment hebt.  Aromatherapie gebruik ik in overleg met de cliënt ook vaak naast de Quantum Touch behandeling. De essentiële oliën ondersteunen dan de Quantum Touch behandeling. Ook als aromatherpie ondersteunend is maak ik voor jou  een mix van de essentiële oliën specifiek voor de klachten die er op dat moment bij jou zijn.  Ik leg tijdens een consult graag uit op welke manier je jouw specifieke mix van oliën kunt gebruiken.

Hoe werken de oliën in het algemeen?

Rechtstreekse inademing

Je kunt de geur inademen, direct vanuit het flesje of op je handpalmen smeren en die over je mond en neus leggen, om een stemming of emotie snel te kunnen beïnvloeden. Ons gevoel van geur is nauw verbonden met dat deel van de hersenen die de emoties en het lange-termijn geheugen controleren. Inademen van het aroma kan sterke invloed hebben op gebieden van het lichaam en ook op het ademhalingsstelsel. Het meest bekende essentiële olie is wel de lavendel die zorgt voor een rustgevend effect, De oliën kunnen je zowel fysiek, emotioneel als spiritueel ondersteunen.

Op de huid aanbrengen

 • Je kunt de olie onder je voetenzolen smeren.
 • Door de olie onder je voeten te smeren worden de stoffen in de olie sneller door het lichaam getransporteerd omdat de poriën onder je voeten groter zijn.
 • Door de oliën onder onze voet te smeren ben je minder gevoelig voor irritaties en overgevoeligheden.
 • De olie kan ook in je nek of op de polsen worden aangebracht.
 • Je kan ook een diffuser gebruiken om de olie in de lucht te verspreiden
aromatherapie serenity

Kinderen

Essentiële oliën zijn een geweldig alternatief om te gebruiken voor baby’s en kinderen – ze kunnen helpen bij de ondersteuning en het versterken van de ontwikkeling van hun afweersysteem en zijn makkelijk in gebruik. De oliën moeten verdund worden met een ‘draagolie’. De kinderhuid  is veel dunner dan de huid van een volwassene, dit is de reden waarom je moet verdunnen. Het te bereiken oppervlak is ook veel kleiner waardoor je minder van de essentiële olie nodig hebt.

De essentiële oliën kun je bij kinderen bijvoorbeeld goed inzetten bij het beschermen tegen prikkels, beter slapen, verkoudheid etc. Zo is roomse kamille bij buikkrampjes,  citroen bij griep en mandarijn bij onrust essentiële oliën die kunnen helpen.

Dieren

Ook voor dieren worden er essentiële oliën ingezet. Zo bevorderen bij honden citroengras en tea tree om vlooien en insecten op afstand te houden. Ceder wordt ingezet bijdieren die met angst en onzekerheid kampen. Gember en anijs werken goed bij wagenziekte.

Yoga

Tijdens de yogalessen gebruik ik ook essentiële oliën in de diffuser. Essentiële oliën kunnen bijdrage aan een geur in de ruimte of de weerstand te bevorderen. In de yogaruimte gebruik ik eucalyptus, tea tree of pepermunt in de diffuser. Wil ik rust bevorderen dan gebruik ik bijvoorbeeld lavendel, mandarijn of roomse kamille in de diffuser.

Essentiële oliën zijn een prachtig geschenk van de natuur, maar zij vervangen nooit een arts.

Ja ik wil weten wat aromatherapie voor mij kan betekenen?

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya