Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

essentiële olie
Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

Aromatherapie – wat de natuur ons schenkt

Aromatherapie – wat de natuur ons schenkt

De natuur laat zich op dit moment op zijn mooist zien. Daarom kan ik zo blij zijn met de Aromatherapie. Met Aromatherapie gebruik je essentiële oliën om fysiek en mentaal weer in balans te komen. Essentiële oliën zijn natuurlijke stoffen die door planten worden gemaakt. Het zijn de geurstoffen die worden gevormd onder invloed van de zon. Die geurstoffen liggen opgeslagen vind de kleine holtes en kanaaltjes van de plant.

Het toepassen van aromatherapie wordt steeds populairder. In de aromatherapie worden de essentiële oliën gebruikt om hun therapeutische werking.

Toepassen in ziekenhuizen en zorginstellingen

essentiële olieIn verschillende ziekenhuizen kunnen kinderen hun favoriete geur uitkiezen. Ze gebruiken de essentiële oliën door een druppeltje onder de voetzolen te smeren of op een speciaal geur steentje te druppelen.

 

 

 

 

handmassageIn verschillende ziekenhuizen leren begeleiders en verpleegkundigen een eenvoudige hand- of voetmassage uit te voeren waarbij essentiële oliën worden gebruikt. Om mensen te helpen ontspannen voordat ze geopereerd worden.

 

 

 

In zorg instellingen gebruiken ze bijvoorbeeld lavendel. Er is een onderzoek gedaan naar slaapproblemen van ouderen. Bij een aantal ouderen werd in de slaapkamer lavendel verdampt en dit werd niet gedaan bij de controlegroep. Het bleek na een aantal dagen dat de lavendelgroep veel beter en rustiger had geslapen dan de controlegroep.

Therapeutische werking

Essentiële oliën kunnen een therapeutische werking hebben. Maar dat hebben alleen de echte natuurlijke essentiële oliën die die met zorg, de juiste kennis, en omstandigheden verkregen zijn. En niet die op een synthetische manier gemaakt zijn.  Het effect van aromatherapie hangt altijd af van de kwaliteit van de gebruikte oliën, naast de dosering.

Pepermuntolie

pepermuntoliePepermuntolie is een van de meest populaire essentiële olie ter wereld. Je herkent de geur en smaak direct. De olie heeft een veelzijdige werking. Hier een paar toepassingen:

 

 

 

 

Tegen hoofdpijn – Pepermuntolie heeft het vermogen om de bloedsomloop te verbeteren, de darmen te kalmeren en gespannen spieren te ontspannen. Al deze aandoeningen kunnen spanningshoofdpijn of migraine veroorzaken, waarvoor pepermuntolie een uitstekende natuurlijke behandeling is.

Koorts verminderen – Vanwege de verkoelende effecten van pepermuntolie is het een uitstekende natuurlijke behandeling om koorts te verminderen, vooral bij kinderen. Meng wat pepermuntolie met plantaardige olie en wrijf dit op de nek van het kind of op zijn/haar voetzolen. Dit helpt om de koorts te verminderen.

Misselijkheid – Voeg een druppel pepermuntolie toe aan een glas met water of wrijf 1-2 druppels olie achter je oren. Zelfs het verdampen van de olie kan de misselijkheid al helpen doen verdwijnen.

Pijnstiller   -Pepermuntolie is ook een zeer effectieve natuurlijke pijnstiller en spierverslapper. het helpt om rugpijn te verzachten, spierpijn te verlichten en spanningshoofdpijn weg te nemen.

Insecten-werend middel  –  Teken zijn niet de enige insecten die pepermuntolie haten. Door deze olie zullen ook mieren, spinnen, kakkerlakken, muggen, muizen en zelfs luizen worden verdreven.

Verzorging van je neusbijholten – Het inhaleren van verdampte pepermuntolie kan je holtes vaak onmiddellijk vrij maken en verlichting bieden voor kriebel in de keel. Pepermunt werkt als een slijmoplossend middel en kan verlichting bieden.

Spijsvertering – Pepermuntolie ontspant de spieren van je darmen, waardoor ook het opgeblazen gevoel en gas kunnen verminderen. Drink pepermuntthee of voeg 1 druppel pepermuntolie toe aan een glas water dat je drinkt voor de maaltijd.

Luchtwegvoordelen – Essentiële pepermuntolie heeft het vermogen om je luchtwegen vrij te maken en laat de gezwollen slijmvliezen slinken.

Dit zijn maar een paar van de vele toepassingen van de essentiële pepermuntolie. Bij gebruik is er over het algemeen 1 of 2 druppels al genoeg.

Geniet van de natuur en ervaar hoe de natuur ons helpt.

 

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya