Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

Aromatherapie Samsarayoga
Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

Beter slapen door essentiële oliën

Beter slapen door essentiële oliën

Tip 3

11-11-2020

Het helend vermogen van  essentiële oliën.

Essentiële oliën zijn de aromatische vloeistoffen die gewonnen worden uit bloemen, bomen wortelen, struiken en zaden. Wist je dat essentiële oliën niet alleen heerlijk ruiken maar ook een helende werking kunnen hebben. Het gebruik van bepaalde essentiële oliën heeft een duidelijke invloed op het immuunsysteem en ons brein.

Maar hoe helpen essentiele oliën nu bij beter slapen?

Lavendelolie is wel de bekendste essentiële olie die er is. De lavendelolie helpt om je gedachtestroom tot rust te brengen. Het kan gebruikt worden wanneer je stress ervaart en wanneer je nerveus bent.  Lavendelolie is daarom een hele geschikte essentiële olie om te gebruiken als je niet goed kan slapen.

De lavendelolie kan je op verschillende manieren gebruiken.

  • Eén druppel op je handpalm is al genoeg. Wrijf je handpalmen tegen elkaar en je handen daarna als een kommetje over je neus. Zo snuif je de geur van de olie op en komt de lavendel geur via het limbische systeem in onze hersenen en beïnvloed ze onze psyche.
  • Plaats een diffuser naast je bed . Die vul je met water en doet daar 2 druppels lavendel in het water. Doe de diffuser aan als je naar bed gaat.
  • Smeer onder elke voetzool een druppel lavendel. In onze voeten zitten de grootste porien van ons lichaam.
  • Bij kleine kinderen onder de vier jaar is het beter om niet de pure lavendelolie op de huid te smeren. De pure lavendelolie is voor hun te sterk. Voor hun kan je de essentiële olie verdunnen door de olie te vermengen met plantaardige olie, zoals amandelolie of vloeibare kokosolie.
  • Doe 2 druppels lavendelolie op een zakdoekje en snuif af en toe de geur op, Het helpt je om de gedachtestroom rustig wordt.

lavendel

Essentiële oliën werken snel.

  • Bij inhalatie bereiken de moleculen van de olie ons brein in 22 seconden.
  • Door de olie plaatselijk aan te brengen komen ze in 2 minuten in onze bloedsomloop
  • Na 20 minuten heeft de olie elke cel in ons lichaam bereikt

Gebruik zuivere essentiële oliën van een betrouwbaar merk. Er wordt essentiële lavendelolie na gemaakt. Dat komt in de buurt maar bevat nooit die 200 werkzame bestandsdelen die de zuivere olie wel bevat. Ik gebruik zelf de oliën van DoTerra of van het merk Chi.

Slaap lekker…….

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya