Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

dankbaarheid geeft kracht
Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

Dankbaarheid geeft kracht

Dankbaarheid geeft kracht

Naarmate de  Lock-down langer duurt en het perspectief nog niet helder is, neemt de zwaarte voor veel mensen toe. In zo’n situatie is het helpend om bewust je aandacht te richten op wat je wilt in plaats van wat je niet wilt. Er zijn nu eenmaal situaties waar je geen invloed op hebt. Echter hoe je om gaat met die situatie, kan een wereld van verschil maken. En het mooie is, daar heb je zelf invloed op.

Wist je bijvoorbeeld dat….
  • mensen per dag  zo een 40.000 gedachten verwerken
  • minimaal 70%  van de gedachten negatief zijn
  • we elke dag bijna dezelfde grammofoonplaat afspelen in ons hoofd, maar dat we ons daar vaak niet van bewust zijn.
  • we eerder denken in termen van wat we niet willen  in plaats van wat we wel willen.
  • onze gedachten voor een groot deel bepalen hoe we ons voelen en hoe wij handelen.
  • onze gedachten van invloed zijn op onze lichamelijk en geestelijk gezondheid.
  • we niet overstuur raken door wat ons werkelijk overkomt, maar vooral door gedachten over wat er zou kunnen gebeuren.
  • hoe meer we proberen niet negatief te denken, hoe negatiever onze gedachten juist worden.
  • wij onze gedachten niet zijn
  • jij zelf kunt kiezen wat je denkt.
De cirkel is rond

Denken, voelen en handelen hangen nauw met elkaar samen. Onze gedachten bepalen hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Als je een groot deel van de dag pessimistische, boze en ontevreden gedachten hebt, dan voel je je wellicht ook somber, angstig, boos en ontevreden. Het leven wordt dan zwaarder en je hebt het gevoel dat alles tegen zit.

Stress verzwakt

Negatieve gedachten werken stress in de hand en dat is niet bevorderlijk voor je gezondheid. Stress ontstaat vaak door een aanhoudende stroom van negatieve en angstige gedachten. Uit onderzoek is gebleken dat stress het immuunsysteem verzwakt en ons lichaam vatbaarder maakt voor ziekten. Zeker in deze tijd waarin een virus rond gaat, zijn balans en goede weerstand van groot belang.

Dankbaarheid geeft kracht

Gelukkig is er ook goed nieuws. Er is namelijk bewezen dat gedachten van dankbaarheid ons juist fysiek, emotioneel en mentaal. versterken. Denken we dus positieve, liefdevolle, hoopvolle en dankbare gedachten, dan  voelen we ons ook positief, liefdevol, hoopvol en dankbaar. Gaan we ook liefdevoller om met ons zelf, de ander en met situaties die op ons pad komen.  Een positieve cirkel. Met een kleine oefening , kun je zelf je gedachten  en je gemoedstoestand weer de baas worden.

Voor het slapen gaan

Neem iedere avond, voor je gaat slapen eens de dag door en bedenk wat er die dag is gebeurd waar jij dankbaar voor bent, Loop in je gedachten de dag nog eens door en kijk of je drie dingen kunt herinneren waar jij dankbaar voor bent. Kleine dingen…. leg de lat niet te hoog. Je bent misschien dankbaar  dat je vanmorgen zo genoot van de warme douche, het zonnetje dat zo lekker scheen en dat je weer een in de tuin kon zitten. Het eerste sneeuwklokje in de tuin.

Jij hebt de sleutel

Door deze oefening regelmatig  en bewust te doen, zal je al gauw merken dat er best  veel is om dankbaar voor te zijn en het mooiste is, zo verhoog jij zelf je energie. Je lichaam gaat direct stofjes aanmaken die je immuunsysteem versterken. Kost niets, en elke dag heeft momenten om dankbaar voor te kunnen zijn. Alles waar je in gedachten veel mee bezig bent komt naar je toe, dat trek je aan. Zowel de positieve, liefdevolle gedachten, als de zorgelijke sombere gedachten. De sleutel van jouw gedachten ligt in jouw handen.

Ik wens je liefdevolle gedachten.

Dankbaarheid

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya