Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

De week van het beter slapen met een zwaartekracht deken

Tip 1

De week van het beter slapen met een zwaartekracht deken

9-11-2020

Beter slapen door een zwaartekracht deken

Niet kunnen slapen is op lang termijn heel vervelend. Je blijft maar malen in je hoofd. En de rust wil maar niet komen. Heb je wel eens gehoord van een zwaartekracht deken? Zwaartekracht deken maakt gebruik van het wetenschappelijk bewezen principe ‘deep touch pressure‘ technologie. Het dekbed zorgt voor speciale drukpunt stimulatie op verschillende punten van je lichaam.

Het is bewezen dat je hierdoor melatonine aanmaakt in de hersenen. Melatonine is een slaaphormoon dat ervoor zorgt dat je lichaam moe wordt. Hierdoor maakt je lichaam zich klaar om naar bed te gaan.

Voordelen van een zwaartekracht deken:

 1. Kalmerend effect: Meer serotonine aanmaak in de hersenen.
 2. Wetenschappelijk bewezen
 3. Niet te warm dankzij premium duurzame microparels
 4. Verbeter de kwaliteit van je leven en je immuunsysteem
 5. Uitgerust wakker worden ’s ochtends
 6. Verbetert je stemming en geluksgevoel
 7. Langer & beter slapen: Een diepere en langere REM slaap (de belangrijkste slaapcyclus).

De zwaartekracht deken stimuleert het gevoel van vasthouden en knuffelen. Hierdoor maakt je lichaam melatonine en serotonine aan op een natuurlijke manier.

Minder stress en angst

Dit helpt onder andere voor mensen met:

 • -autisme
 • -adhd
 • -ptss
 • -stress, angst & slaaptekort

Melatonine is een hormoon dat ervoor zorgt dat je lichaam zich klaarmaakt om te gaan slapen.

Serotonine is een gelukshormoon. Hierdoor voel je jezelf rustiger en val je sneller in slaap.

Cortisol, een stresshormoon, vermindert bij het gebruik van de deken. Ook dit helpt om rustig en ontspannen in slaap te vallen.

Chronisch slaap tekort zorgt voor

Cognitieve prestaties:

Studies laten zien dat slechte slaap zorgt voor geheugenverlies en concentratieproblemen. Slaaptekort kan er zelfs voor zorgen dat informatie minder goed wordt opgeslagen.

Emotionele gezondheid:

Na een nacht van slechte slaap en/of slaaptekort, is ons emotionele brein 60% meer reactief. Studies laten zien dat slaap direct in verband staat met angst en depressie.

Fysieke gezondheid:

Slechte slaap zorgt voor een serieuze aanslag op je fysieke gezondheid. Slaaptekort wordt gelinkt aan een zwak immuunsysteem en een verhoogd risico op chronische aandoeningen zoals hartziektes en alzheimer.

Eigen ervaring

Mijn zoon heeft een verstandelijke beperking en is autistisch. Ik heb voor hem een paar jaar geleden een zwaartekracht deken bij Hana gekocht. Hij slaapt vaak niet goed door teveel stress.. Ik heb eerst zelf de deken uitgeprobeerd. Ik slaap over het algemeen prima. Maar wilde toch eens voelen hoe het is om onder een dekbed van 8 kg te liggen. Ik sliep dieper en rustiger en werd heel fijn en uitgerust wakker. Bij mijn zoon werkt het dekbed heel goed. Hij geeft zelf aan dat hij graag onder het dekbed wil slapen. Het is echt te merken dat hij nu vaker door slaapt. De deken geeft hem rust en veiligheid.

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

1 Reactie

 1. Denise

  Wauw, dat klinkt heel goed. Al ben ik een redelijk goede slaper, tips om nog beter te slapen zijn altijd welkom 🙂

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya