Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

Mindfulness Samsarayoga
Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

De week van het beter slapen met Yoga

De week van het beter gaan slapen met Yoga

10-11-2020

Ook yoga kan bijdrage om meer rust in je hoofd en je lichaam te gaan ervaren. Door yoga oefeningen gaat energie meer stromen, je spieren worden soepeler, in je hoofd wordt het rustiger. Vaak hebben we helemaal niet door hoeveel spanning we opbouwen op een dag. Pas wanneer we bijvoorbeeld pijn in ons nek of onze rug krijgen, gaan we reageren. Hoe fijn is het als je bewuster wordt van spanningen in je lichaam, je lichaam beter kan voelen. Je kan dan eerder voelen dat je jezelf onder druk zet. Yoga leert je luisteren naar je lichaam. Je kan steeds sneller reageren, daardoor bouw je niet zo heel veel spanning op.

Yogaoefening – De Dans van de Maan

Vooral als je veel gedachten hebt is de Dans van de Maan fijn om te doen. Het is niet echt een dans. Maar het zijn 6 yogaoefeningen die je achter elkaar doet om het lichaam te helpen de spanning die je de hele dag hebt opgebouwd los te laten. De oefeningen worden achter elkaar gedaan, op een rustig tempo en je past ze aan naar wat je lichaam aangeeft. Bijvoorbeeld, als je voorover buigt en het is misschien te veel voor je rug om helemaal los te laten, gebruik  dan een stoel om op te leunen.

De Dans van de Maan is fijn om net voordat je naar bed gaat te doen. Alle spieren in je lichaam worden aan het werk gezet. Alle spanningen in je lichaam krijgen kans om los te laten. Je aandacht is bij de oefeningen dus niet in je hoofd. Je bent je steeds bewust van je lichaam. Je gaat niet over je grens. Merk je dat je je adem inhoudt of je je kiezen op elkaar klemt, dan zet je jezelf onder druk. Adem dan rustig in en uit en maak de beweging iets kleiner. Zo ga je vriendelijk met je lichaam om

.

Doe deze serie heel rustig. Wanneer je merkt dat je veel gedachten hebt, dan beweeg je te snel. Vertraag dan je bewegingen. Je wordt dan steeds stiller in je hoofd. Als je je ogen sluit tijdens de oefeningen helpt het je om dichter bij jezelf te blijven. Tenslotte kan muziek van Terry Oltfield – Illumination je helpen om in een flow te komen.

Doe deze serie vlak voordat je naar bed gaat, het help je je lichaam zijn spanningen,  los te laten. Je stapt rustiger en ontspannen je bed in.

Wel te rusten

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya