Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

De start van een nieuw begin
Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

Een nieuw pad om te bewandelen

De start van een nieuw begin

Een nieuwe website was de eerste stap op een nieuw pad dat ik ben ingeslagen. Die eerste stap is nu gezet, Het Corona virus is daar de aanzet toe geweest. Ik kan niet anders zeggen dat het heel goed is. In mijn leven en ik denk wel in ieder z’n leven komen periodes voor dat alles wordt opgeschud. Nou het Coroana virus heeft dat met de hele wereld gedaan dus ook met mij. Alles stond op de kop. Het bedrijf en mijn privé leven. De yoga en meditatie hebben mij geholpen de juiste weg te kiezen. Niet bepaald de makkelijkste weg. Maar ik weet en voel van binnen uit; dit is wel de juiste weg.

Er is een gedichtje dat ik soms met een meditatie gebruik in mijn lessen.

Give me the serenity to accept
What cannot be changed
Give me the courage to change
What can be changed
The wisdom to know
One from the other

Geef me de rust om te accepteren
Wat ik niet kan veranderen
Geef mij de moed te veranderen
Wat ik wel kan veranderen
De wijsheid om het een
Van het ander te kunnen onderscheiden.

Reinold Niebuhr

Er zijn situaties waar je geen invloed op hebt, dingen overkomen je, zoals bijvoorbeeld een plotseling ontslag of het overlijden van iemand die je dierbaar is.

In het leven kan van alles je zomaar overkomen, echter hoe je er vervolgens mee om gaat, welke plek het in je leven inneemt en hoe, daar heb je wel zelf invloed op, daar kun je keuzes in maken.

Het is mooi om te leren onderscheiden waar je wel en geen invloed op hebt. Dat is wijsheid.

En daar is mediteren een heel waardevol hulpmiddel voor.

De rust nemen om stil te gaan zitten.

Het wonderbaarlijke van mediteren is juist niets doen. Terwijl we juist zo gewend zijn om in actie te komen als dingen niet gaan zoals we willen. Dan gaan we meestal steeds meer rennen en stressen. Maar ga je stil zitten dan ontstaat er ruimte voor een antwoord van binnenuit. Want alle antwoorden zitten al in ons. Nu kan ik mij voorstellen als je geen ervaring hebt, dat deze twee laatste zinnen misschien wat zweverig op je over komen. En dat mag ook. Herken je het haasten en stressen, schiet je snel in de actie en spreekt bovenstaande je aan dan zou ik zeggen; mediteren is het proberen waard.

Mijn hoop en verlangen is dat ik veel meer mensen via internet kan laten ervaren dat mediteren, yoga, Quantum Touch en de aromatherapie iets kunnen toevoegen en het je leven lichter en fijner kan maken.

Zie het licht in jezelf

Alma

 

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya