Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

Waarom je vooral niet op Mindfulness Yoga moet gaan.

 

yoga oefening

 

Waarom je vooral niet op Mindfulness yoga moet gaan

Hou jij graag alles onder controle? Ga dan niet op mindfulness yoga. 

Je kent het vast. Je hebt te veel aan je hoofd, je moet veel ballen in de lucht houden. Je gaat kribbig worden, je huis moet persé opgeruimd zijn. Je moet dit of dat afmaken, van alles en nog wat moet. Je bent voortdurend bezig om alles onder controle te houden. De signalen zijn duidelijk maar je blijft moedig door gaan.

Mindfulness yoga leert je juist los te laten en je bewust te worden waar je jezelf onder druk zet. Meestal zijn we bezig met wat er allemaal geweest is of we zijn bezig met wat er (misschien) nog gaat komen. We willen alles voor zijn, over alles controle hebben. Met mindfulness yoga leer je juist in dit moment te blijven. Het hier en nu, dat is wat er is. We weten het eigenlijk ook wel. Door even met alles te stoppen, komt je brein weer tot rust. Controle is een illusie.

Hou je niet van ‘zweverig’ maar wel van dingen die wetenschappelijk bewezen zijn?
Dan is het advies; Ga niet op mindfulness yoga

Met de mindfulness yoga leer je namelijk voelen. Je wordt je bewust van je spanningen en/of pijnen. Ik had eens een vrouw in mijn les. Zij werd tijdens een oefening bewust dat ze voortdurend haar kaken op elkaar klemde. Ik vertelde haar, dat als ze dat tijdens de les doet. Dat er dikke kans is, dat ze dat in haar dagelijkse leven ook doet. Ze zou eens op gaan letten. De week daarop vertelde ze dat ze zich er van bewust was geworden dat ze haar kaken dag in dag uit op elkaar klemde. Opeens snapte ze, dat niet de tandarts de schuldige was dat haar brug stuk was gegaan. Zijzelf had voortdurend haar kaken vast gebejten. Yoga is al lang wetenschappelijk bewezen dat het heel goed voor je lichaam en je geest is.

Ben je niet zo lenig dat je op je hoofd kan staan, ook dan is yoga niets voor jou.

Grappig is dat veel mensen denken dat ze super lenig moeten zijn om op yoga te moeten. Ik help je graag uit de droom, dat is namelijk helemaal niet van belang.  Juist bij yoga gaat het er om dat je de oefeningen doet op een manier waar jij je prettig bij voelt.

In de Mindfulness yoga gebruiken we vaak kleine oefeningen die meestal al veel effect hebben op het lichaam. Als je yoga gaat beoefenen zul je al gauw merken dat er helemaal geen spectaculaire oefeningen nodig zijn om je spanningen te kunnen loslaten. Yoga helpt je de controle te leren loslaten. Daardoor je lichaam beter te voelen en meer over jezelf te ontdekken. Hoe meer je met aandacht en met je ademhaling leert werken.  Hoe meer je zult merken en ervaren, hoe soepel en veerkrachtig je eigenlijk al bent.

 

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya