Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

Slaap problemen

Je ligt in je bed om te gaan slapen maar de slaap wil maar niet komen. Of je slaapt wel in maar je bent na twee uur weer klaarwakker. Herkenbaar?

We weten allemaal dat het niet bevorderlijk is om voor het slapen gaan nog even op je telefoon kijken en na een half uur of een uur daarmee gaan stoppen. Ons hoofd zit tegenwoordig vol met dingen die we nog moeten doen.  Je brein heeft tijd nodig om tot rust te komen van die grote hoeveelheid prikkels . die we de hele dag en avond  binnen krijgen.

Yoga

Uit onderzoek blijkt dat yoga en meditatie een positief effect hebben op onze nachtrust. Als je last van stress of slapeloosheid hebt is gebleken uit onderzoek dat bij meer dan 55% van de mensen die aan yoga doen, het hen helpt om beter te slapen. Meer dan 85% van de mensen geven aan dat yoga helpt om stress te verminderen.  Oefeningen kunnen zorgen voor meer ontspanning, meer rust in je hoofd en ontspannen spieren.

Meditatie

Ook meditatie blijkt uit onderzoek te helpen om beter te kunnen slapen. Wanneer mensen voordat ze gaan slapen, naast geen telefoon en tv kijken, mediteren een beter slaapritme krijgen. Door slapeloosheid ontwikkelen veel mensen een angst waardoor ze bij het slapen gaan juist actief worden of gedachten krijgen zoals “het lukt vast niet om in slaap te vallen.

Daar is mediatie ook weer goed voor. Door meditatie krijg je minder last van negatieve gedachten, piekeren en zorgen. Het blijkt vaak een oorzaak te zijn dat je slaapproblemen hebt.

Aromatherapie

Essentiële oliën zijn heel fijn om in te zetten bij slapeloosheid. Lavendel olie is wel de bekendste olie, deze olie wordt wel de natuurlijke antidepressiva genoemd. Maar ook de Bergamot olie is een mooie olie, waarbij wetenschappelijk bewezen is dat het helpt om stress te verminderen. Als je de Lavendel olie met de Bergamot olie mengt versterken deze oliën hun werking.

Quantum Touch

Ook Quantum Touch kan veel betekenen bij slapeloosheid. Vaak is slapeloosheid de oorzaak van veel stress. Door een Quantum Touch behandeling is het lichaam in staat zijn zelf genezend vermogen in te zetten. Het zorgt er dus voor dat de frequentie van het brein weer gaat verlagen. Er komt weer rust Fysiek en mentaal.

En zo is ook het spijkermatras en de zwaartekracht deken hulpmiddelen om spanning kwijt te raken en beter te slapen

E-book “Sleep like a rose”.

Ik heb het E-book gemaakt omdat er verschillende manieren zijn om in te zetten tegen slapeloosheid.

In het E-book zit een link waar je een video van de yogaoefening  “Dans van de maan” kan downloaden. Deze oefening helpt je om rust in je hoofd te krijgen en al je spanningen in je lichaam los te laten. En daarnaast is er een audio van een meditatie waar je lekker in je bed naar kan luisteren. Deze meditatie wordt ook wel de “In slaap van mediatie” genoemd.

Slaap lekker

samsarayoga winkel

 

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya