Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

Alma Baaij

Wie ben ik?

Hallo, leuk dat je mijn website bezoekt. Mijn naam is Alma Baaij.

Toen ik 30 jaar geleden op tv de documentaire zag van Jon Kabat Zinn, over de mindfulness training voor mensen met chronische pijn wist ik: dit wil ik mensen leren.

Ik besloot een yogaopleiding te gaan volgen. Niet wetend dat door deze yogaopleiding, ik allereerst mijzelf ging leren kennen. Van heel veel dingen was ik mij nog onbewust. Destijds wat ik een jonge moeder van twee kleine kinderen. De zorg voor mijn zoon die een verstandelijke beperking  heeft en autistisch is, was intens.

Mijn leven vond ik best ingewikkeld. Ik ervaarde veel problemen, was bang en onzeker en ik zat vast in allerlei patronen en overtuigingen. Door yoga  te beoefenen  werd ik mij er van bewust dat ik vaak ver over mijn grenzen ging en niet goed  voor mijzelf zorgde. Een leerzame, inzichtgevende opleiding en levensfase.

Inzichtmeditatie

Na de yogaopleiding ben ik mij gaan verdiepen in de inzicht(mindfulness) meditatie. Dit bracht mij meer verdieping en weer meer innerlijke rust en bewustwording. Door yoga en meditatie leerde ik problemen te ervaren als uitdagingen. Dit heeft mijn leven een stuk meer ontspannen en daardoor ook leuker en interessanter gemaakt.

Daarna ontdekte ik de Quantum Touch waar door ik nog meer ging ervaren  hoe prachtig ons lichaam in staat is zichzelf te genezen. De aromatherapie liet mij ontdekken dat ook de natuur ons zo veel moois aanbied om ons te helen.

Alma Baaij Samsarayoga

Liefdevol in verbinding

Ik weet uit eigen ervaring hoe yoga en meditatie, rust, flexibiliteit en meer verbinding kunnen brengen. Dat het een manier, een levenswijze kan worden om jezelf beter te voelen, flexibeler te worden  en meer inzichten te krijgen. Hoe fijn het is als je met meer  rust en balans, liefdevoller met jezelf en anderen in contact kunt zijn.

Wil je weten wat yoga, meditatie, Quantum Touch of aroma therapie voor jou kan betekenen, dan nodig ik je van harte uit om contact op te nemen.

Deze opleidingen hebben mij geholpen om te worden wie ik nu ben.

Voordat ik yogadocent werd, werkte ik als ziekenverzorgster in de geriatrie. In 1996 rondde ik de vierjarige yoga opleiding bij de Samsara Yoga af. Behalve de diverse bijscholingsmomenten bij de Samsara yogaopleiding heb ik mij ook op anderen vakken bijgeschoold.

Bijscholingen

 • De tweejarige Ademtherapie opleiding bij Regine Herwig.
 • De Midlife Yoga voor vrouwen in de overgang.
 • Yoga en Kanker.
 • Yoga en Pijn.
 • Autonome zenuwstelsel van Maartje van Hooft.
 • Meridiaan Yoga van Maartje van Hooft.
 • De achtweekse Mindfulness training.

Evenals verschillende intensieve meditatietrainingen in de inzichtmeditatie.
Vanaf 1996 ben ik aangesloten bij de Vereniging van Yoga docenten

Quantum Touch Therapeut

Ik ben behalve yogadocente ook gecertificeerd als Quantum Touch therapeut. Ik heb alle cursussen van de Quantum Touch gevolgd. Waardoor ik sinds 2015 gecerificiteerd Quatum Coach ben.

 • Quantum Touch I en II
 • Quantum Touch Allergy I en II
 • Quantum Share
 • Self Created Health
 • Supercharging
 • Quantum Touch Animal

De tweejarige aromatherapie opleiding heb ik in  2016-2018 gevolgd.

 

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya