Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

crocus
Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

De kritische stem

De kritische stem in je hoofd

Ik hoor vaak mensen zeggen dat ze een hoofd niet stil kunnen zetten. Dat er dag en nacht een doorgaande stroom van gedachten is.

Die kritische stem in je hoofd, die beslist wat je moet doen, denken en voelen op een dag.
Die stem ziet overal beren op de weg, analyseert alles en verteld steeds dat er overal gevaar ligt. Dat er van alles fout kan gaan.

Angstsysteem

In je brein is een soort overlevingsmechanisme. Het vecht, vlucht en bevries systeem. De motor van dat systeem is angst.
Dit angst systeem, wordt elke dag steeds geactiveerd als we in een stressvolle situatie zitten. Zelfs bij de kleinste stress momenten, zoals in de file staan, te laat komen, je sleutels kwijt zijn. Het angstsysteem wordt dan AAN gezet, wat jouw hele systeem (fysiek en mentaal) onbewust veel energie kost.

Maar wat is die stem eigenlijk?

Het is een chemisch proces in jou, jij bent niet die stem. Hoe ouder je wordt, hoe meer obstakels je zult zien onder invloed van negatieve ervaringen, je opvoeding en aangeleerde waardeoordelen.

Als je klein bent heb je nagenoeg nog geen angsten. Je wil van alles leren, je groeit en ontwikkeld je. Als jong kind heb je nog geen last van belemmerende overtuigingen.

Wanneer je ouder wordt ontstaat er meer angst voor de mogelijke gevolgen van je eigen handelen. Je kiest steeds vaker om in de veilige comfortzone te blijven. Er ontstaat steeds meer en vaker stress wanneer het niet lukt om in de veilige comfort zone te blijven. Je krijgt fysiek en mentaal steeds meer problemen.

De kritische stem in je, die je vertelt wat je goed en vooral wat je fout doet, komt uit je onbewuste. Je leeft onbewust vanuit oude overtuigingen en waarde oordelen. Die voor veel stress, angst en onrust zorgen.

Het goeie nieuws

Het goeie nieuws is dat je jezelf kan helpen. Je kan er voor zorgen dat je beter in je vel zit, minder angst ervaart. Je kan leven vanuit rust in plaats vanuit onrust en altijd maar doen, doen, doen.

Mindfulness yoga en meditatie

Wat Mindfulness yoga en meditatie onder meer zo effectief maakt, is de ontspanning van je hersenen. Je wordt je bewust van de oude patronen die jou overdag besturen. Pas wanneer je bewust wordt heb je keuze om te veranderen. Hierdoor vervagen negatieve gedachten en ontstaat er rust, geluk en ruimte in je hoofd om nieuwe dingen te leren .

Door Mindfulness yoga en meditatie ontspan je fysiek, mentaal en emotioneel. Er is niet zoveel voor nodig. Het is meer dat je het moet doen. Je aandacht bewust in het hier en nu brengen. Dat is wat je niet gewent bent. Onbewust ben je veel met het verleden of de toekomst bezig. Elke week mindfulness yoga helpt je steeds er weer aan te herinneren bewust te zijn van dit moment. Daar ligt de rust.

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya