Mindfulness Yoga Bibliotheek   Ervaar je veel onrust en stress. In de yoga Bibliotheek staan meer dan 70 lessen met yoga en ontspanningsoefeningen. De yoga oefeningen zijn voor iedereen toegankelijk. Ze helpen je van onrust weer in rust te komen.

 

Alma Baaij Samsarayoga nieuwsbrieven

Alma Baaij

Essentiële oliën en insecten

Zodra de zon gaat schijnen komen er ook insecten. Dat er insecten zijn is geweldig.  Maar een te veel aan insecten is minder prettig.  Ze kunnen een zorgeloze dag in de tuin zomaar verpesten. Word je lastig gevallen door muggen, wespen, teken of vliegen. gebruik dan essentiële oliën.

Insecten bestrijden met essentiële oliën

Essentiëlle oliën kunnen heel goed gebruikt  worden tegen insecten. Het is een veilige en effectieve oplossing. Zo kan je de oliën inzetten tegen muggen, wespen, teken en vliegen.
De insecten zijn gevoelig voor de geuren. Ze laten zich makkelijk afschrikken door planten en bloemen die voor hun onaangenaam ruiken

Essentiële oliën tegen muggen

Terwijl wij mensen de frisse geur van pepermunt fijn vinden, blijven muggen liever op afstand. Zij vinden de geur van pepermunt te sterk. Citronella is ook een olie waar  muggen een hekel aan hebben. Geranium en lavendel zijn veel gebruikte oliën die zorgen dat muggen liever naar een andere plek vliegen.

Essentiële oliën tegen wespen en bijen en horzels

Wespen, bijen en horzels houden niet van de geur van Kruidnagel en verdwijnen snel als ze deze geur waarnemen. Druppel de olie op een paar tissue`s en leg/hang deze op de plaatsen waar de insecten ongewenst zijn.

Vliegen

Bij vliegen heb je geen last dat ze prikken, maar ze kunnen flink irriteren. Ze zoemen rond je hoofd en gaan op je eten zitten. Vliegen kan je verjagen door een mengsel te maken van de essentiële oliën cederhout, lavendel, eucalyptus, pepermunt en citroengras. Door dit mengsel kunnen ze hun omgeving niet meer goed ruiken. Ze gaan liever naar buiten.

Essentiële oliën tegen teken

Teken beten kan je oplopen in natuurgebieden of als je van tuinieren houdt. Tea tree olie vinden teken niet aangenaam. Ook eucalyptusolie kunnen de teken niet waarderen. Wanneer je een mix maakt van tea tree olie , eucalyptusolie , lavendel olie en citroengrasolie heb je een mengsel wat sterk ruikt. Des te sterker de essentiële oliën ruiken, des te meer kans dat de teek je niet zal bezoeken.

Hoe pas je de essentiële oliën toe?

Voor in je huis of in de tuin kan je een diffuser gebruiken om de geur te verspreiden. De oliedruppels  worden dan verdampt en dwarrelen vervolgens door de hele ruimte. De insecten blijven op afstand en je huis ruikt meteen heerlijk. Ga je de natuur in en wil je voorkomen dat je gestoken wordt. Dan is het slim om de oliën met een neutrale draagolie te vermengen in een rollerflesje. Hiermee kan je de olie op je polsen, hals en benen smeren. De geur trekt zo je huid in. Omdat essentiële oliën vluchtig zijn is het wel belangrijk dat je om de drie uur de olie weer aan brengt.

Ook een spray is handig in gebruik. Hiermee bestrijd je insecten op je aanrecht of in je slaapkamer. Een natuurlijke insectenspray is echt niet moeilijk om te maken. Je hebt nodig, een schone sprayflacon, water en je favoriete essentiële oliën. Breng 100 ml water aan de kook en laat het afkoelen. Giet het water in het flacon en voeg daar 30 tot 40 druppels essentiële olië aan toe of het mengsel wat je hebt gemaakt. Goed schudden en je kan sprayen.

Let wel op! Essentiële oliën niet puur op je huid smeren. Vermeng ze altijd met een neutrale draagolie ( amandelolie, kokosolie of jojobaolie)

Wil je wel een roller of een spray maar heb je geen essentiële oliën. Dan kan je bij mij een roller of een spray bestellen. Stuur mij dan een email-of een Wattsapp bericht.

Alma

GRATIS ONTSPANNINGS
OEFENING

Ja graag!

0 reacties

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya