Winkel

Als je het oogkussen of de spijkermat via de link op deze pagina bestelt ontvang ik daarover een klein bedrag.

Oogkussens

De oogkussens van Flowee zijn gevuld met gedroogde natuurlijke lavendelbloemen. Lavendel heeft een rustgevende werking, is verzachtend en zorgt daardoor voor extra ontspanning (lavendel helpt o.a. ook bij depressiviteit). De extra vulling van lijnzaad zorgt voor een zachte druk op de ogen. Dit is erg fijn voor wanneer je veel last hebt van hoofdpijnmigraine en/of spanning in het gezicht. De vorm van het oogkussen is zo gemaakt dat deze perfect aansluit en het helpt de zenuwen te kalmeren.

De oogkussens van Flowee worden ook veel ingezet bij massages, in yogastudio’s of tijdens therapie behandelingen.

Gebruik van het oogkussen:
Je legt het oogkussen over jouw ogen en ademt rustig in en uit. Hierbij kan je eventueel gebruik maken van een meditatie- of ademhalingsoefening. Deze oogkussens zijn een heerlijk aanvulling op het gebruik van de Flowee Spijkermat.

TIP: Leg het oogkussen min. 10 minuten in de vriezer voor een verkoelende werking. Heb je last van vermoeide ogen? Dan is het fijn om het oogkussen even in de magnetron te leggen (30 sec. op 900 Watt). Let op: leg een te warm kussen nooit direct op je ogen. 

 

Er zijn oogkussentjes in verschillende kleuren

Het kan zijn dat bij intensief gebruik de geur van het oogkussen na een aantal maanden minder wordt. Je kan hiervoor essentiële olie gebruiken, in welke geur dan ook. Gebruik hiervoor een paar druppels, niet te veel want de geur kan al snel te intens zijn!

samsarayoga winkel
samsarayoga winkel

Specificatie

Materiaal:
De buitenhoes is van zacht katoen en geschikt om te wassen. Binnenhoes (katoen) is gevuld met gedroogd lavendel en lijnzaad.

Kleur: Verschillend

Breedte: 10,5 cm

Hoogte: 1 cm

Gewicht: 0,225 kg

Spijkermatten & -kussens

De Flowee spijkermat, ook wel acupressuurmat genoemd, is een soort matras met daarop allemaal rondjes. Deze hebben elk 42 unieke scherpe uiteinden die in de huid drukken als je op de mat gaat liggen. De Flowee spijkermat set bevat in totaal 11000 unieke drukpunten. Meer dan een gemiddelde spijkermat set.

Bij de Flowee Spijkermat set ontvang je een uitgebreide gebruiksbeschrijving met handige tips.

Werking spijkermat set: Ontdek het nieuwe ontspannen!

Zodra je op de set gaat liggen prikken de scherpe uiteinden in de huid. Jouw lichaam ervaart een (lichte) pijnprikkel. De hersenen maken Endorfine & Oxytocine aan, twee gelukshormonen die een pijnstillende werking hebben. Na een aantal minuten neemt de pijn af en merk je dat jouw lichaam warm wordt.

De doorbloeding is geactiveerd waardoor de afvalstoffen sneller en beter worden afgevoerd. Ook de spieren ontspannen. Jouw aandacht is volledig naar het lichaam getrokken en onbewust maak je jouw hoofd leeg. Binnen 10-20 minuten ben je helemaal relaxed. Je kan het vergelijken met acupressuur. De Spijkermat wordt ook niet voor niks ook een acupressuurmat genoemd. Daar zijn geen verschillen in.

* Ook kan de spijkermat of het kussen worden gebruikt voor de voeten met daarbij hetzelfde resultaat.

Slecht slapen, stress, burn-out & het belang van ontspannen

Tegenwoordig hebben we veel meer prikkels te verwerken dan vroeger. Vooral door de opkomst van de nieuwe technologie. In plaats dat we meer tijd nemen om deze prikkels te verwerken zijn we juist meer in minder tijd gaan doen. Alles moet sneller en meer. Daarnaast ploffen we ’s avonds op de bank voor de tv in plaats van dat we echt even gaan ontspannen. Resultaat: nog meer prikkels. We vallen moeilijker in slaap, we komen minder goed in een diepe slaap. Stress neemt toe en kans op een burn-out is groot.

Toename rugklachten, nek- en schouderklachten, (spannings-) hoofdpijn en migraine

Door de jaren heen zijn we minder gaan bewegen en besteden we meer tijd door achter een scherm. Of je nu voor jouw werk achter een laptop zit of je kijkt regelmatig op jouw telefoon er zit meer spanning opgeslagen in onze rug, nek- en schouders dan voorheen. Wanneer je minder beweegt, vermindert de doorbloeding, worden afvalstoffen minder goed afgevoerd en krijg je last van stijven spieren en soms zelfs zogenoemde knopen.

Verminder deze stress & (pijn)klachten met de Flowee Spijkermat Set

Zorg goed voor jezelf en jouw lichaam door dagelijks minimaal 20 tot 40 minuten gebruik te maken van onze spijkermat set. Maak er een dagelijks ontspanningsmomentje van voordat je gaat slapen. Of juist als energizer aan het begin van de dag.

Positieve effecten Spijkermat Set

Meer dan 10 jaar is Flowee hét Nederlandse merk Spijkermatten. Door de jaren heen hebben we veel mooie berichten ontvangen over de positieve effecten van de mat en de behaalde resultaten. Enkele voorbeelden zijn:

Vermindering van nek- en schouderklachten waaronder stijve spieren
Directe ontspanning
Verbeterde doorbloeding
Vermindering van hoofpijn en migraine
Ontspannen van de spieren
Afname van restless legs, wintertenen en zere voeten
Meer energie en minder stress
Vermindering van (chronische) pijnklachten

De spijkermat set is ook te gebruiken bij autisme, ad(h)d én door kinderen.

Pijn met pijn behandelen / Chronische pijnklachten

Wanneer we pijn ervaren en hierdoor minder goed kunnen functioneren proberen we om van deze pijn af te komen. Soms met medicatie of door tegendruk te geven met jouw handen bijvoorbeeld. Misschien herken je het wel bij hoofdpijn. Vaak zitten we dan met onze handen tegen ons hoofd aan. Vaak zonder succes.

Wanneer je de spijkermat set gebruikt op zo’n moment wordt de doorbloeding geactiveerd. De gelukshormonen endorfine en oxytocine worden aangemaakt. En binnen enkele minuten kan dit zorgen voor verlichting van de pijnklachten. Of het is juist fijn om even de ontspanning op de mat te vinden doordat jouw aandacht op iets anders gericht wordt. Juist daarom wordt de spijkermat ingezet bij chronische pijnklachten waaronder reuma, hoofdpijn/migraine, fibromyalgie of spierpijn.

Kenmerken acupressuurmat/spijkermat set

  • Op de mat zitten in totaal 210 spikes met elk 42 scherpe uiteinden. Op het kussen zitten in totaal 53 spikes met elk 42 scherpe uiteinden. Hierdoor heeft de set meer dan 11000 unieke drukpunten voor een optimale werking.
  • De spikes zijn gemaakt van ABS Plastic. Veilig voor de gezondheid, dit materiaal wordt ook gebruikt voor kinderspeelgoed, waaronder LEGO.
  • De stof heeft een extra stevige weving waardoor deze lang meegaat.
  • De vulling van de mat is van foam, het kussen is gevuld met natuurlijk boekweitkaf. Daardoor vormen de producten erg goed naar elk lichaam.
  • Afmetingen Mat: 77cm x 45cm x 2cm. Afmetingen kussen: 44cm x 22cm x 10cm
  • Totaal gewicht: 1200 gram
  • Flowee biedt op alle Flowee spijkermatproducten vijf jaar garantie.

LET OP

Het gebruik van de spijkermat kussen is niet aan te raden in geval van*; 
– Bij bloedstollingproblemen, hartproblemen en/of gebruik van bloed verdunnende middelen
– Bij huidproblemen op de plekken waar het kussen gebruikt wordt
– Bij zwangerschap: raadpleeg een arts/verloskundige alvorens gebruik te maken van het kussen

*Bij twijfel, raadpleeg altijd een arts voordat je de spijkermat gebruikt.

Winkel Samsarayoga spijkermat
Winkel Samsarayoga spijkermat

Specificatie

Drukpunten:
Op de mat zitten in totaal 210 spikes met elk 42 scherpe uiteinden, hierdoor heeft de mat meer dan 8800 unieke drukpunten. Op het kussen zitten in totaal 53 spikes met elk 42 scherpe uiteinden, hierdoor heeft deze meer dan 2200 unieke drukpunten.

Kleur: Verschillend

Afmetingen in cm: 77x45x2

Gewicht: 2,15 kg

Nieuwsbrief en kadootje

 

 

dit veld niet invullen s.v.p.

Poortmolenstraat 6
1333 BL Almere
Mob: 06-83227878
KvK: 32151011
BTW NR NL001126803B02

© Samsarayoga | website door Denise Noya